• Aktuellt

Bön, mobilisering och förväntan på nordisk ledarkonferens

Under Kristi himmelsfärdshelgen samlas 350 ledare från Sverige, Norge, Finland och Island för att bli utrustade och mobiliserade för att förvandla sina länder. - Det är en ny tid för Norden och vi kommer bli förvandlade under helgen, säger Sebastian Stakset, som tillsammans med Svedjeholmskyrkan och församlingen Icthus anordnar konferensen.

Läs mer

Svedjeholmskyrkans budskap finns nu på Soundcloud

På den nya hemsidan hittar du budskapen som nu kommer att delas på  Soundcloud. Vi visar även spelaren på den här sidan, så du lär dig hur den fungerar. 

 

 

Ny hemsida på gång


Vi håller just på att bygga en ny och modern webbsida! Du får gärna gå in och få en förhandstitt (all information och alla funktioner är inte tillgängliga ännu).

En intressant funktion som går att utforska är 3D-visningen av våra lokaler, vilket du hittar under rubriken "Hitta/Kontakta oss". >>Till nya webbsidan

Företagsträffar på Nya Parken i höst

Välkommen till höstens tillfällen för dig som är företagare, säljare, jobbar med ledarfunktion eller som funderar på att starta företag. Vi äter lunch tillsammans, samtalar och ber.

Läs mer

Israelmötet i Nya Parken samlade många

Isaac Bachman, som nu avslutat sina fem år som Israels ambassadör i Sverige, gjorde ett av sina sista officiella framträdanden i Nya Parken, Örnsköldsvik. Följande text är hämtad från tidningen Världen Idags rapportering från Israelmötet den 13 augusti.

Omkring 500 personer samlades på söndagen i Folkets hus i Örnsköldsvik, Nya parken, för att hylla Israel och ta farväl av landets ambassadör i Sverige, Isaac Bachman. – Sverige är så nära paradiset man kan komma, sa den avgående ambassadören, som lämnar Sverige efter fem år.

Svedjeholmskyrkan var en av flera kyrkor som bjudit in till evenemanget, som direktsändes i Kanal 10 i samarbete med Keren Kajemet, tidningen Inblick och vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Läs mer

Media uppmärksammade välgörenhetsföreställningen


Tidningen Världen Idag skrev den 29 maj om föreställningen till förmån för Bridge of Hope i Indien. På bilden (källa: Världen Idag) ses initiativtagarna Estelle Nordberg, Debora Ingman och Rebecka Nordberg utanför Parken, platsen för arrangemanget. 
Läs artikeln på varldenidag.se!

Även Örnsköldsviks Allehanda uppmärksammade satsningen, se länk här.

Svedjeholmskyrkan 30 år

Hopp & FramtidstroSvedjeholmskyrkan firade 30 år med ett speciellt jubileumsmöte på Folkets Park i Ö-vik den 15 november. Mötet var välbesökt, och avlutades med stor tårtbuffé. Talare var Carl-Gustaf Severin och det bjöds även på sång av Frank Ådahl och en del tillbakablickar från församlingens 30-åriga historia.

Församlingens jubileum uppmärksammades även med tidningen "Hopp och Framtidstro" som delades ut till alla hushåll och företag i Örnsköldsvik. Den 16-sidiga tidningen distribuerades som en bilaga till Tidningen 7.

I tidningen finns bland annat att läsa om vår satsning med Nya Parken, Bistånds- och Missionarbetet och en hel del andra reportage. Tack vare ett gott samarbete med våra leverantörer och samarbetspartners är tidningen helt finansierad genom annonsintäkter. Ett stort tack till samtliga annonsörer!

>>Här finns tidningen att läsa som pdf

Svedjeholmskyrkans barnhem uppmärksammat i media

Vi är glada för den stora uppmärksamheten vi fått när det gäller vårt barnhem i Indien! Örnsköldsviks Allehanda skrev ett reportage om projektet i tidningen den 23 mars.

>>Länk till artikeln på allehanda.se 

Vi vill även påminna om möjligheten att bli fadder till ett barn på barnhemmet. Då betalar du 200 kr per månad och får hjälpa ett barn till ett värdigt liv! Läs mer om barnhemmet här!

Temat "Bygga kyrka - älska staden" samlade många i Ö-vik

Joakim Lundqvist medverkade vid böneveckan i Örnsköldsvik

I en gemensam satsning i kyrkorna arrangerades en ekumenisk bönevecka under vecka 3 i Örnsköldsvik. Inbjudna talare var Gertrud Storsjö och Joakim Lundqvist. Samlingarna hölls i flera olika kyrkor och det anordnades även en mycket uppskattad ledarsamling med Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord, Uppsala.

Läs mer

Mission och bistånd

Mission och bistånd

Svedjeholmskyrkans Podcast

Prenumerera

 

Svedjeholmskyrkan på Facebook

Svedjeholmskyrkan på facebook