Från onsdag - söndag vecka 3 är vi en del av den ekumeniska böneveckan i vår stad, som detta år sker digitalt över appen zoom. Vi kommer att följa materialet från Bönekursen, som är en resa genom Herrens bön på åtta tillfällen.

länken till böneveckans träffar:

I Bönekursens upplägg finns det ett avsnitt undervisning på film som man ser tillsammans för varje tillfälle, och efteråt delas man in grupper med tid för samtal och bön. För att kunna ta del av detta på bästa sätt önskar koordinatorn för denna vecka att man ansluter till zoom-rummet senast en kvart innan utsatt starttid.

Veckans träffar kommer att beröra olika ämnen under vår resa genom Herrens bön. Så här ser dagarna ut:

Onsdag kl 12.00: 1. Varför ska vi be? ”Herre lär oss att be”

Onsdag kl 19.00: 2. Beundran ”Vår Fader, du som är i himlen. Låt ditt namn bli helgat”

Torsdag kl 12.00: 3. Bön för våra behov ”Ge oss idag det bröd vi behöver”

Torsdag kl 19.00: 4. Förbön ”Låt ditt rike komma”

Fredag kl 12.00: 5. Obesvarad bön ”Låt din vilja ske”

Fredag kl 19.00: 6. Kontemplation ”på jorden så som i himlen”

Lördag kl 19.00: 7. Lyssnande ”ge oss i dag det bröd vi behöver”

Söndag kl 18.00: 8. Din är makten ”rädda oss från det onda”

På söndagen kl 11:00 kommer det även att vara en ekumenisk gudstjänst som livestreamas från Pingstkyrkan Örnsköldsvik.

Mer info om zoom:

För att använda appen zoom behöver du ha appen på din digitala enhet. Till android laddas den ner på Google Play, till iPhone på App Store & till dator från zooms hemsida.

Våra vänner i Elim har gjort en fin instruktionsfilm som beskriver hur du laddar ner och använder appen:

för barnen:

Vanligtvis brukar det under den ekumeniska böneveckan även innebära en ekumenisk gudstjänst för barnen, men i år blir det i stället så att respektive kyrka delar med sig av ett klipp varje dag från onsdag – söndag.

KLICKA PÅ RESPEKTIVE DAG I LISTAN NEDAN FÖR ATT KOMMA TILL KLIPPET!

Onsdag: Svedjeholmskyrkan

Torsdag: Pingstkyrkan

Fredag: Svenska Kyrkan, Själevad

Lördag: Frälsningsarmén