COVID-19

Information gällande Svedjeholmskyrkans verksamhet med anledning av den uppkomna situationen med covid-19. Uppdaterad 2021-12-03

GUDSTJÄNSTER

Sedan den 1 december gäller nya restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att motverka all form av covid-spridning. Dessa gör att för att vi ska kunna fortsätta fira våra gudstjänster fysiskt på Nya Parken (vilket under hösten varit en stor glädje, det betyder så mycket att få ses igen!) har vi ställt i ordning våra samlingslokaler genom öka avstånden mellan rader och stolar för  att kunna träffas på ett smittsäkert sätt utan att behöva visa upp vaccinationspass.

Detta gäller:

• Deltagarna i gudstjänster anvisas en sittplats

• Sällskap ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap

• Antalet deltagare i ett och samma sällskap får uppgå till högst 8 personer

• Om ett sällskap uppgår till fler än 8 deltagare ska den som anordnar sammankomsten eller tillställningen dela upp sällskapet med högst 8 deltagare i varje

För att minska trängseln i samband med gudstjänsterna kommer vi även att ha öppet i entréerna både på nedre plan och övervåning, där det även kommer att finnas handdesinfektion finns tillgängligt vid in- och utgångar. Vid kyrkfikat efter gudstjänsten kommer det att vara öppet i cafédelen både uppe och nere, samt att kaffetermosarna kommer att stå utdukade på borden.

Låta oss inte vara rädda, utan rädda om varandra. Därför uppmuntrar vi att undvika kramar och handslag, för att minska smittspridning. Är du sjuk eller om du uppvisar symptom ber vi dig att följa med i gudstjänsten via YouTube eller Facebook.

Och låt oss i allt detta be och sätta vårt hopp till Gud och hans ord: Psalm 91. Låt oss be om beskydd för vårt land. I varje motgång och utmaning finns ett frö till välsignelse!

Här finns mer information om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

TANKAR KRING VACCINET

Med anledning av att det kan finnas frågor, funderingar och även oro kring vaccinering mot covid-19, har pastor Thomas samlat sina tankar och syn på det hela – läs mer här!

BÖN

Morgonbönen på tisdag-fredag kl 7-9 på Nya Parken är i gång igen. Detsamma gäller team night kl 18 på torsdagar samt kväll med bön & lovsång torsdagskvällar kl 19.30-20.30 på Nya Parken. Önskar du att vi ber för dig är du välkommen att kontakta oss!

SECOND HAND-BUTIK/BISTÅNDSCENTER

Vår secondhandbutik har öppet som vanligt tisdag & torsdag kl 13-17. Vid frågor eller om vill du skänka saker till second hand-butiken men inte kan komma under våra öppettider, kontakta i så fall Annelie Olsson på 073-8210105.

Om du vill & kan stötta våra biståndsprojekt & verksamhet är du varmt välkommen att göra det genom att swisha till 1234520185. Tack för din gåva, den gör stor skillnad!

ÖNSKAR DU PRAKTISK HJÄLP?

Är du i riskgruppen enligt myndigheternas rekommendationer och bör undvika att gå ut i folksamlingar så vill vi hjälpa dig.

- Behöver du hjälp att handla?

- Hembesök?

- Någon att prata med?

KONTAKTA OSS

Mejl: info@svedjeholmskyrkan.se