top of page

COVID-19

Information gällande Svedjeholmskyrkans verksamhet med anledning av den uppkomna situationen med covid-19. Uppdaterad 2022-01-14

GUDSTJÄNSTER

Från och med den 12 januari gäller nya restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för att motverka all form av covid-spridning. Dessa gör att för att vi ska kunna fortsätta fira våra gudstjänster fysiskt på Nya Parken har vi ställt i ordning våra samlingslokaler genom öka avstånden mellan rader och stolar. För att kunna fira gudstjänst på ett smittsäkert sätt utan att behöva visa upp vaccinationspass behöver vi på söndagar även träffas två olika samlingslokaler  varsin våning, och till dessa använda två separata ingångaren grupp går in via huvudentrén och träffas i samlingslokalen på nedervåningen, entrén vid övre parkeringen kommer vara den som primärt användas av barnfamiljer eftersom det är i anknytning till samlingssalen på övervåningen det finns lekrum.

Vid in- och utgångar finns handdesinfektion tillgängligt. Vid kyrkfikat efter gudstjänsten kommer även det finnas en cafédel både uppe och nere, och kaffetermosarna kommer att stå utdukade på borden för att undvika all form av trängsel.

Förutom dessa förmiddagsgudstjänster erbjuds även kvällsgudstjänsten Sunday Night Church kl 18, varmt välkommen!

Detta gäller:

  • Det finns ett maxtak på antal deltagare vid allmän sammankomst på 50 personer

  • Deltagarna i gudstjänster anvisas en sittplats

  • Sällskap ska kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap

  • Antalet deltagare i ett och samma sällskap får uppgå till högst 8 personer

  • Om ett sällskap uppgår till fler än 8 deltagare ska den som anordnar sammankomsten eller tillställningen dela upp sällskapet med högst 8 deltagare i varje

Vår generella hållning är att samlas och fira gudstjänst utan krav på vaccinationsbevis, men undantag kan komma att ske vid särskilda event eller sammankomster.

Låta oss inte vara rädda, utan rädda om varandra. Därför uppmuntrar vi att undvika kramar och handslag, för att minska smittspridning. Är du sjuk eller om du uppvisar symptom ber vi dig att följa med i gudstjänsten via YouTube eller Facebook.

Och låt oss i allt detta be och sätta vårt hopp till Gud och hans ord: Psalm 91. Låt oss be om beskydd för vårt land. I varje motgång och utmaning finns ett frö till välsignelse! 

Här finns mer information om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.

TANKAR KRING VACCINET

Med anledning av att det kan finnas frågor, funderingar och även oro kring vaccinering mot covid-19, har pastor Thomas samlat sina tankar och syn på det hela – läs mer här!

BÖN

Under januari har vi böneveckorläs mer här!

Morgonbönen på tisdag-fredag kl 7-9 på Nya Parken är i gång igen. Ingång nere vid huvudentrén, sidodörren till höger.

 

Detsamma gäller team night kl 18 på torsdagar samt kväll med bön & lovsång torsdagskvällar kl 19.30-20.30 på Nya Parken. Önskar du att vi ber för dig är du välkommen att kontakta oss!

SECOND HAND-BUTIK/BISTÅNDSCENTER

Vår secondhandbutik har öppet som vanligt tisdag & torsdag kl 13-17. Vid frågor eller om vill du skänka saker till second hand-butiken men inte kan komma under våra öppettider, kontakta i så fall Maria Nordberg på ‭070-3613012‬.

Om du vill & kan stötta våra biståndsprojekt & verksamhet är du varmt välkommen att göra det genom att swisha till 1234520185. Tack för din gåva, den gör stor skillnad!

ÖNSKAR DU PRAKTISK HJÄLP?

Är du i riskgruppen enligt myndigheternas rekommendationer och bör undvika att gå ut i folksamlingar så vill vi hjälpa dig.

- Behöver du hjälp att handla?

- Hembesök?

- Någon att prata med?

KONTAKTA OSS

Mejl: info@svedjeholmskyrkan.se
Telefon: 070-3527698 (Hasse Svensson)

bottom of page